top of page

Under opbygning

Skærmbillede 2023-12-30 kl. 12.41.00.png

Bogens indhold 

PBL-portrætterne har til formål at:
 

- udfolde undervisningsmetoden PBL via konkrete forløb, så arbejdsprocessen bliver overskuelig og håndgribelig
 

- beskrive variationen i, hvordan planlægnings-modeller og didaktiske redskaber kan anvendes i forbindelse med planlægning, gennemførelse og evaluering af PBL-forløb


- videregive ideer og inspiration til konkrete PBL-forløb.

I denne bog har vi derfor samlet en perlerække af autentiske og forbilledlige portrætter af undervisningsforløb, som alle stammer fra den danske grundskole. Nogle af portrætterne er planlagt af lærerteams, som har arbejdet med PBL i mange år.

Andre beskriver undervisningsforløb, som er gennemført af lærere, der aldrig har arbejdet med PBL før. Fælles for dem alle er, at de ikke blot tegner et glansbillede af PBL, men de belyser på hver sin måde forskellige vinkler af, hvordan PBL-forløb planlægges, gennemføres og evalueres.

Via de praksisnære PBL-portrætter får du en grundig introduktion til projektbaseret læring. Vi tager dig gennem de nødvendige trin i at strukturere og gennemføre et vellykket PBL-forløb, og vi giver dig praktiske eksempler på, hvordan metoden kan anvendes i forskellige fag og med forskellige målgrupper fra grundskolen.

IMG_20191130_145538_edited.jpg
generationgrøn_40.jpg

Portræt 1 

Generation Grøn

Generation Grøn er et pilotprojekt, hvor 68 skoleelever fra Langhøjskolen i Hvidovre, sammen med frivillige studerende fra Klimaambassaden, har skabt innovative oplevelseskoncepter, der udvikler borgernes bære-dygtige affalds- og ressourceforståelse. 

Filmen beskriver elevers arbejde med en persona, men er ikke fra projektet Generation Grøn. 

side og paiwa_edited.jpg

Portræt 2

Hvad koster et menneske?

Beskrivelse af forløbet 

bottom of page